EXPERTS

jordi calvo

"La guerra es fa amb armes, amb les armes de moltes empreses que ara estan promovent i beneficiant-se del negoci de construïr l'Europa fortalesa"

Jordi Calvo. Economista. Expert en pau, seguretat i armamentisme. Investigador i coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. 

"Als nens africans tan sols se'ls ha deixat triar entre el 'kayuko' i el 'kalashnikov' com a forma de supervivència"

Mbuyi Kabunda. Doctor en Relacions Internacionals i estudis Africans. Professor de la UAM.

Fausto Meluso

"Externalitzar el mur et permet no tenir davant dels teus ulls les conseqüències de les teves polítiques"

Fausto Meluso. Politòleg. Delegat de migracions la xarxa ARCI Palermo.

Francisco Ramos

"La funció de l'agència és recolzar els països membres [de la UE], a les fronteres externes, quan tenen la necessitat de reforçar la vigilància de la frontera i el processament dels migrants"

Francisco Javier Ramos. Coordinador d’operacions de Frontex a Lesbos (Grècia).

Claire Rodier

"Es pot parlar d’un negoci de la seguretat migratòria que va molt lligat a dos aspectes principals: la lluita contra el terrorisme i la lluita contra la immigració irregular"

Claire Rodier. Advocada i cofundadora de l’Observatori de Migracions Migreurope. Autora del llibre ‘El negocio de la xenofobia’

Reinhard Kreissl

"Cada pas cap a un règim fronterer més estricte es tradueix automàticament en noves oportunitats de negoci per la indústria de la seguretat."

Reinhard Kreissl. Sociòleg especialista en seguretat. Expert designat per Àustria per al grup de consultors en recerca de seguretat i indústria de la UE.

Teresa Vázquez

"Quan impossibilites que una persona arribi aquí de manera legal, el que estàs fent és mantenir econòmicament les xarxes de traficants de persones, i crear noves víes de fluxos migratoris molt més perilloses"

Teresa Vázquez. Advocada de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) a Melilla.

Catherine Woollard

"Aquests atacs (terroristes) no tenen res a veure amb l’acollida de refugiats. No aniré a explicar als grans mitjans de comunicació europeus per quina raó no té res a veure, perquè una cerca a Google et relacionaria 'refugiats' i 'terrorisme'."

Catherine Woollard. Secretària General de l’ECRE (European Council on refugees and exiles).

Sirin Aldbi

"La islamofòbia s'està basant en unes estructures racistes, colonials i sexistes que tenen més de 500 anys d'existència"

Sirin Aldbi. Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis. Autora del llibre ‘La cárcel del feminismo: hacia un pensamiento islámico decolonial’.